Oktober Woonmaand

Gepubliceerd op 14 oktober 2024 om 09:00

Oktober is de maand dat we meer tijd besteden in huis. De woonmerken showen dan hun nieuwste collecties en interieurtrends. Wij hebben de vijf trends van dit najaar voor jullie op een rijtje gezet.

    Duurzame materialen

    De trend naar duurzaamheid zet zich voort, met een groeiende vraag naar gordijnen gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals gerecycled polyester, biologisch katoen, en bamboe. Deze materialen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook stijlvol en functioneel.

    Slimme Gordijnen

    Technologie integreert steeds meer in huisdecoratie. Slimme gordijnen die via een app of stemcommando bediend kunnen worden, winnen aan populariteit. Deze gordijnen kunnen geprogrammeerd worden om op bepaalde tijden te openen en sluiten, wat zowel gemak als energie-efficiëntie bevordert.

    Natuurlijke Tinten en Aardse Kleuren

    Warme, aardse kleuren zoals terracotta, zand, en olijfgroen zijn trending. Deze kleuren brengen een rustgevende, natuurlijke sfeer in huis en combineren goed met verschillende interieurstijlen, van boho-chic tot modern minimalisme.

    Gelaagde raamdecoratie

    Het combineren van verschillende soorten raamdecoratie, zoals het combineren van gordijnen met jaloezieën of rolgordijnen, is een belangrijke trend. Deze gelaagde aanpak biedt flexibiliteit in lichtregeling en privacy, en voegt een extra dimensie toe aan de raamdecoratie.

    Prints en texturen

    Gedurfde prints en rijke texturen zijn in opkomst. Denk aan grote bloemenprints, geometrische patronen, en luxueuze stoffen zoals fluweel en linnen. Deze opvallende designs dienen als een eyecatcher in de kamer en geven een persoonlijk tintje aan het interieur.


    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.